O TVRTKI AZOTER TRADING S.R.O.

Proizvodi AZOTER® su plasirani na tržište 1995 godine s ciljem da se u efektivnu i održivu gnojidbu uvedu inovacije. Od njihova plasiranja na tržište društvo AZOTER je pionir u uvođenju bakterijskih gnojiva na tržište srednje i istočne Europe, pri čemu od samog početka radimo na njihovom trajnom poboljšavanju. S naglaskom na očuvanje kvalitete proizvoda poboljšavali smo proizvodni proces, što je rezultiralo neusporedivom koncentracijom bakterija (min. 4.109 CFU u 1 ml). Naš proizvod u navedenoj koncentraciji sadrži uravnoteženu smjesu 3 bakterije (Azotobacter chroococcum, Azospirillum brasilense, Bacillus megaterium), koje čine osnovu da se N, P i K iskoristi na prirodan i održivi način.

Ujedno, neprestano nastavljamo s inovacijama, i to proširivanjem izvornog proizvoda AZOTER sporama gljiva Coniothyrium sp. (AZOTER SC) i Trichoderma. Atroviride (AZOTER F), koje poljoprivrednicima omogućuju postizanje cilja, a taj cilj je kvaliteta i zdravstveno stanje tla. Više informacija o našim proizvodima naći ćete na www.azoter.hr. Naši proizvodi su danas prisutni u dvadesetak zemalja, a poljoprivrednici koji s nama surađuju nepresušan su izvor praktične inspiracije za poboljšavanje naših proizvoda.

Tvrtka je istovremeno proširila portfolio svojih bakterijskih gnojiva dodatkom bakterijske prihrane preko lista, koja sadrži učinkovitu vrstu bakterije (Herbaspirillum seropedicae) koja ulaze u list kroz kutikulu gde se razmnoži i svojim delovanjem stvaraju dovolljnu količinu dušika za ishranu biljke (AZOTER L) a sa dodatkom Trichoderma atroviride (AZOTER LF). Takodjer i sa dodatkom uravnotežene mineralne ishrane (AZOTER L+ i AZOTER LF+).

 

Trenutno naša tvrtka prodaje AZOTER® proizvode direktno ili putem distributera već skoro u 20 zemalja:

mapa europy 2023

CILJ KOMPANIJE

Glavna uloga kompanije AZOTER Trading s.r.o. je pomoću kvalitetnih proizvoda povećavati plodnost tla na trajno održiv i prema okolišu odgovoran način i povećavati učinkovitost uzgajanih kultura, uz istodoban pogodan ekonomski efekt smanjivanja troškova za tvornička gnojiva. AZOTER Trading s.r.o. svojim klijentima i poslovnim partnerima, pored osiguranja kvalitetnih proizvoda i precizne logistike, pruža i savjetničku djelatnost u području ishrane i gnojidbe poljoprivrednih kultura na osnovi provedenog uzorkovanja tla i biljaka. Na osnovi dobivenih agrokemijskih analiza i rezultata, kompanija će izraditi preporuke i metode optimalizacije ishrane uzgajanih kultura sukladno važećim zakonskim standardima za trajno održivu poljoprivredu, uzimajući pri tome u obzir povećanje plodnost tla, kao i obnavljanje mikrobne aktivnosti u tlu.